Over Naald & Haak

We zijn een klein startend bedrijf, gerund door 2 zussen die van hun hobby hun bedrijfje hebben gemaakt. Wij staan voor goede kwaliteit, en uniekheid. We maken al onze producten met de hand en met veel liefde, en we hopen zeker dat dat terug te zien is.

Mirjam

Mirjam is de oudste van de zusjes en specialiseert zich in de geborduurde producten en het naaien en bedrukken van de kleding.

Buiten Naald & Haak om is zij werkzaam als Doktersassistente in een huisartsenpraktijk en geniet ze van haar gezin met 3 kinderen. In haar vrije tijd doet ze graag aan geocachen, gamen, en fotografie. Door haar liefde voor het gamen en de drang om haar kinderen leuke game outfits aan te trekken, is het idee en het concept van onze game gerelateerde producten ontstaan.

Lisette

Lisette is de jongste van de zusjes en specialiseert zich in de gehaakte producten en het naaien en locken van de kleding.

Buiten Naald & Haak om is zij werkzaam als verpleegkundige. In haar vrije tijd doet ze graag aan geocachen, carnavallen en wandelen met haar hondjes.

Hoe is Naald & Haak ontstaan?

Wij zijn beide eigenlijk redelijk creatief, en Lisette was regelmatig voor haar hobby aan het haken, en Mirjam deed dit met borduren. Totdat we op een gegeven moment ergens in 2014 bedachten om bij een geboorte iets gehaakt en geborduurd te geven. Lisette haakte een tutteldoekje en een speenkoord, en Mirjam borduurde een slabje en een mutsje. Zo ontstond eigenlijk ons eerst gegeven geboorte setje. Dit werd in vol enthousiasme ontvangen, waardoor wij ook enthousiast werden, en dit vaker bij geboortes en verjaardagen gingen geven. Toen de reacties enorm enthousiast bleven, besloten we hier meer mee te gaan doen en zo zijn we op aanvraag dingen gaan maken.

Er waren wat bedrijfjes die interesse hadden in onze producten, maar hier konden wij, omdat we nog geen bedrijf waren, financieel en contractueel helaas geen samenwerking uit krijgen. Hierdoor hebben wij besloten om ons in te schrijven bij de KvK, en ook écht een bedrijfje te zijn! Dit is gebeurd per november 2016. Nu konden we echt als bedrijf aan de slag, en bleven onze ideeën vloeien. Lisette maakte in 2019 voor de geboorte van de derde zoon van Mirjam een zelf genaaid broekje. Mirjam was hier erg enthousiast over en besloot dit ook te leren. Samen hebben we een naaicursus gedaan en zo konden we ook baby broekjes. aan onze producten toevoegen. Langzaam maar zeker kwamen daar toch steeds meer genaaide producten bij. Mirjam is zelf redelijk fanatiek gamer, en vind het geweldig om haar kinderen game-gerelateerde kleding te laten dragen. De markt hiervoor echter, is zeer beperkt. Hierdoor had zij zelf wat game gerelateerde stoffen ingekocht en ging zij hiermee aan de slag. Eigenlijk besefte we ons toen al snel, dat wat Mirjam aan game producten maken, wel heel exclusief is, en besloten dit dan ook te gaan maken voor het bedrijf. Nu zijn de game gerelateerde producten eigenlijk onze stempel. We staan regelmatig met onze producten op Retro-Game beurzen door het hele land. Ooit begonnen we met 1 tafeltje, te zien op de linker foto hieronder. Onzeker over wat dit ons zou brengen en hoe dit precies op zon' beurs in smaak zou gaan vallen. Het viel eigenlijk heel goed in de smaak, en al snel hadden we niet meer genoeg om ons tafeltje mee te vullen. Dit willen we zeker meer gaan doen! Inmiddels al hebben we al heel wat beurzen bezocht, speciaal shirts voor onszelf hiervoor bedrukt, zijn we uitgebreid naar 3 tafels en een kledingrek. Voorlopig willen we de beurzen zeker blijven bezoeken, zoveel als het kan, en zullen we proberen onze producten blijven uit te breiden. Ook willen we onze gezichten op meerdere game-evenementen gaan laten zien.

We blijven ook producten maken die niet game-gerelateerd zijn, voor mensen die niet van het gamen houden maar toch onze producten mooi vinden.