Over Naald & Haak

We zijn een klein startend bedrijf, gerund door 2 zussen die van hun hobby hun bedrijfje hebben gemaakt. Wij staan voor goede kwaliteit, en uniekheid. We maken al onze producten met de hand en met veel liefde, en we hopen zeker dat dat terug te zien is.

Mirjam

Mirjam is de oudste van de zusjes en specialiseert zich in de geborduurde producten en het naaien en bedrukken van de kleding.

Buiten Naald & Haak om is zij werkzaam als Doktersassistente in een huisartsenpraktijk en geniet ze van haar gezin met 3 kinderen. In haar vrije tijd doet ze graag aan geocachen, en gamen.

Lisette

Lisette is de jongste van de zusjes en specialiseert zich in de gehaakte producten en het naaien en locken van de kleding.

Buiten Naald & Haak om is zij werkzaam als verpleegkundige. In haar vrije tijd doet ze graag aan geocachen en carnavallen en wandelen met haar hondjes.

Ons verhaal

Wij zijn Mirjam en Lisette, zusjes met een uit de hand gelopen hobby. Lisette haakt veel voor haar hobby, en kreeg daar veel belangstelling voor om voor mensen gehaakte producten te maken. Mirjam borduurt graag in haar vrije tijd. Het idee ontstond, om voor een kennis een leuk kraampakket te maken met onze zelfgemaakte gehaakte en geborduurde spullen. Dat viel erg in de smaak! Zo zijn wij erop gekomen om handgemaakte kraamcadeau’s te maken, en is Naald & Haak ontstaan in 2016. Omdat alles met de hand gedaan is, is de keuze enorm. Bijna alles kan, en we houden wel van uitdaging om nieuwe dingen te proberen. Zo heeft Lisette in 2018 geprobeerd om met de naaimachine zelf een broekje te maken, voor de baby van Mirjam. Daar werd natuurlijk ook erg enthousiast op gereageerd, en wilde Mirjam dit ook kunnen en leren. Zo kwam het al snel aan de orde, dat we ook via Naald & Haak de broekjes gingen verkopen, en later ook in combinatie met slabbertjes en haarbandjes. Dit werd door onze volgers ook weer heel erg goed opgepakt en de bestellingen stroomden binnen! In 2019 zijn we zelfs door mensen met een eigen winkel/webshop benaderd, dat ze graag een samenwerking met ons aan wilde. Helaas deden wij alles nog als uit de hand gelopen hobby en hadden zij wat meer van ons nodig. Hierdoor is toch het idee ontstaan om toch ook echt als bedrijfje te gaan werken, zodat we wél leuke samenwerkingen aan kunnen gaan. Wij kunnen nu dan ook met trots vertellen dat we per 1-11-2019 officieel een bedrijfje zijn. Wij gaan dus in de toekomst ook zeker samenwerkingen aan met andere bedrijven/webshops. We zijn constant bezig met ons te ontwikkelen en nieuwe dingen te proberen, dus je zult af en toe zeker uitbreiding van ons assortiment zien. Inmiddels hebben we ook al op wat beurzen en braderieën gestaan, wat ons zó goed in de smaak gevallen is, dat we van plan zijn dit zeker vaker te doen.

Hieronder een foto van onze eerste beurs (2021), een retro game beurs in dit geval, waar wij onze game-gerelateerde producten verkochten.

Wat maken wij nou precies en hoe werkt het?

Wij maken leuke en zeer originele handgemaakte baby producten, babykleding, en leuke geboorte pakketten in verschillende thema's. Het is ook mogelijk om zelf een pakket samen te stellen. Als je een kraampakket of product in een bepaald thema wilt (bijvoorbeeld sprookjes, een bepaald diertje, sterretjes, prinsessen, gamen, of wat dan ook!), neem gerust contact met ons op. De mogelijkheden zijn eindeloos omdat alles met de hand gemaakt is! Voor de kleding variëren onze stoffen met enige regelmaat, en de stoffen kopen we niet in grote getalen in. Je koopt dus altijd een uniek en origineel kledingstuk omdat we nooit lang dezelfde stoffen hebben, zo zullen er nooit veel andere kinderen in dezelfde kleding rond lopen.